Jumaat, 24 Disember 2010

CEBISAN KENANGAN

Seusai peperiksaan PQS, warga Permata16 telah mengadakan Malam Graduasi bagi merapatkan lagi ukhuwah serta mencoretkan kenangan sebelum kami semua berpisah. Dan pada malam itu juga, satu video apresiasi buat murobbi telah ditayangkan sebelum penutupan majlis. Atas permintaan ramai..Ana menguploadkan video itu di sini buat tatapan semua..

Arahan:
Tekan button "pause" di music player sebelum memainkan video ini. Jika tidak ia akan menggangu sistem suara PC/laptop anda



video

MUSTAHIL IA AKAN BERULANG


Alhamdulillah, sedar tak sedar perjuangan dalam SPM sudah pun selesai kita tempuhi. Sekejap saja rasanya masa berlalu. Kini, semua daripada kita sudah berpisah dan akan membawa haluan masing-masing. Semalam yang diwarnai dengan warna-warni persahabatan kita tidak mungkin akan berulang....

Kenangan hanya tinggal kenangan. Bumi wakafan yang selama ini tempat kita berkumpul..entah bila kita akan menemuinya lagi...

Entah bila lagi..kita kan bersama
Berjemaah di musolla
Makan di dalam satu talam
Belajar di kelas
Mendengar pengisian daripada murobbi2..

Sahabat..ingatlah
Walau dicampak ke penjuru dunia
Walau apapun halangan yang melanda
Ingatlah iman sentiasa menghubungkan kita
Tidak di dunia pasti di akhirat sana...

5 tahun yang dilalui bersama
Terasa seakan sesaat cuma
Masa terlalu mencemburui kita
Perjuangan kita yang sebenar baru sahaja bermula
Doakanlah sesama kita
Agar setiap langkah diredhaiNya

Perpisahan adalah lumrah alam
Mustahil akan bersama selamanya
Mati pasti menemui kita

Yakinlah duhai sahabat
Janji Allah itu pasti
Barangsiapa yang berukhuwah keranaNya
Pasti dijanjikan Firdausi..

Perpisahan..
Bukanlah satu alasan untuk menghentikan perjuangan
Malah mengukuhkan lagi semangat pejuang
Demi menegakkan kalimah tauhid
Mengembalikan islam yang gemilang


TAHNIAH BUAT ADIK SEUKHUWAH



Pertama dan selamanya, ana mohon maaf kepada semua kerana sudah lama tidak meng-update blog ni. Mungkin sebelum ni sibuk dengan SPM, dan bila SPM dah habis, sibuk pula untuk buat persiapan ke JDK. Dalam kesempatan yang ada ni, kami warga Permata16 nak ucapkan setinggi-tinggi TAHNIAH kepada adik2 khalifah18 atas kecemelangan antunna dalam PMR yang keputusannya baru diumumkan semalam.Semoga kejayaan antunna adalah kejayaan untuk islam juga Insya-Allah. Bagi yang kurang berjaya. jangan putus asa, cuba lagi di masa akan datang. Doakanlah kejayaan kami seluruh warga Permata16 walau di mana jua kami berada..